Wilgotna, mocno czekoladowa babka i przede wszystkim bardzo szybka w przygotowaniu.
Nie jest sucha, nie zapycha.. jest lekka, a zarazem ma mocny smak gorzkiej czekolady.
Zachęcam do wypróbowania przepisu :)
Potrzebne składniki:
- 250 g miękkiej margaryny
- 1 szklanka cukru białego
- 1 łyżeczka cukru wanilinowego
- 4 jajka
- 2 szklanki mąki pszennej
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 szklanki mleka
- 70 g roztopionej gorzkiej czekolady
- 100-130 g drobno posiekanej czekolady
Miękką margarynę utrzeć z cukrem na jasną masę.
Dodać jajka i cukier waniliowy.
Zmiksować.
Do ciasta przesiać przez sitko mąkę i proszek do pieczenia.
Dodać posiekaną czekoladę i mleko.
Wymiksować na niskich obrotach.
Do 1/3 ciasta dodać czekoladę i wymieszać.
Ciasto przekładać w silikonowej formie do wypieku babek na przemian.
Po wykończeniu masy przemieszać delikatnie widelcem.
Piec w 175^C przez około 70 minut, do suchego patyczka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz