Jeśli lubicie kruche, to radzę zostawić je dłużej w lodówce owinięte szczelnie papierem do pieczenia.
Bardzo szybko się je robi ze składników, które zazwyczaj mamy w domu.
Potrzebne składniki:
- 300 ml śmietanki 30%
- 70 g masła
- 3/4 szklanki cukru
- 1 opakowanie cukru wanilinowego
Wszystkie składniki umieszczamy w rondlu.
Doprowadzamy do wrzenia.
Gotujemy na średnim ogniu cały czas mieszając.
Masa musi mocno zgęstnieć.
Gdy całość będzie jednolita i gęsta, przelewamy do keksówki 20x10 ( wyłożonej papierem do pieczenia lub folią spożywczą).
Schładzamy w lodówce przez noc.
Po zastygnięciu kroimy.
Smacznego. :)
uwielbiam, a domowe najlepsze!!
OdpowiedzUsuńDziękuję za komentarz :)
UsuńKupne krówki nigdy nie będą tak pyszne, jak domowe