wtorek, 23 czerwca 2020

Krówki śmietankowe

Pyszne krówki śmietankowe, aksamitne i ciągnące się.
Jeśli lubicie kruche, to radzę zostawić je dłużej w lodówce owinięte szczelnie papierem do pieczenia.

Bardzo szybko się je robi ze składników, które zazwyczaj mamy w domu.






Potrzebne składniki:

  • 300 ml śmietanki 30%
  • 70 g masła
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego
Wszystkie składniki umieszczamy w rondlu.
Doprowadzamy do wrzenia.
Gotujemy na średnim ogniu cały czas mieszając.
Masa musi mocno zgęstnieć.

Gdy całość będzie jednolita i gęsta, przelewamy do keksówki 20x10 ( wyłożonej papierem do pieczenia lub folią spożywczą).

Schładzamy w lodówce przez noc.

Po zastygnięciu kroimy.

Smacznego. :)

2 komentarze:

  1. uwielbiam, a domowe najlepsze!!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję za komentarz :)
      Kupne krówki nigdy nie będą tak pyszne, jak domowe

      Usuń