Puszyste babeczki z wypływającym nadzieniem.Do ich wykonania nie potrzeba miksera, więc są bardzo szybkie w przygotowaniu.
Składniki:
- 200 g mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 4 łyżki kakao
- 160 g ciemnego cukru muscovado
- 100 ml oleju słonecznikowego
- 150 ml Coca-Coli
- 2 jajka
- opcjonalnie 1-2 łyżki Brandy
Wszystkie suche składniki przesiać do miski przez sitko.
W drugiej misce roztrzepać jajka, Coca-Colę, brandy i olej.
Zawartość obu misek połączyć za pomocą rózgi kuchennej,
Papilotki wypełniać ciastem do 3/4 wysokości.
Piec 25 minut w 200^C, do suchego patyczka.
Babeczki udekorowałam roztopioną gorzką czekoladą z odrobiną masła.
* Babeczki wypełniałam frużeliną owocową ( Mix mrożonych owoców gotować w rondelku z cukrem, podgrzewać do odparowania soku)
Okropne sa, jadłam przed chwila
OdpowiedzUsuńTeż robiłam z tego przepisu i wyszły przepyszne, tylko zamiast fruzeliny do srodka dałam marmoladę
UsuńKwestia gustu :)
Usuń