Utrzymują świeżość do tygodnia, szybkie w przygotowaniu i mało skomplikowane.
Jeśli ktoś nie przepada za czekoladą, zamiast drobinek można dać na środek ciasteczek marmoladę.
Potrzebne składniki:
- 300 g mąki pszennej
- 50 g mąki ziemniaczanej
- 100 g cukru pudru
- 220 g miękkiego masła
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
- 2 żółtka
- szczypta soli
- drobinki czekoladowe
Masło utrzeć z cukrem pudrem na jasną masę.
Dodać żółtka i ekstrakt.
Dokładnie zmiksować.
Dodać przesiane przez sitko mąki i sól.
Utrzeć na gładką masę.
Na sam koniec dorzucić dropsy czekoladowe i całość połączyć.
Wykładać je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piec w 180^C przez około 12-15 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz